2011. február 24., csütörtök

MI A MAI IMA




2011 témája: IMA, vagy Információ MA, de lehet egy IMA is, ami viszont szintén egy információ, csak nagyon személyes. A 21. században az információ áradatában minden személytelenné válik. Az információ is csak egy megvásárolható valami, amit aztán eldobhatsz vagy megtarthatsz. Bár a következő infó már ahogy jött, úgy ment is, ha nem vagy elég szemfüles. Így az ima, legyen akár szakrális jellegű vagy profán, mindenképpen bensőséges és nagyon személyes, s mindenképpen emberi, hangsúlyozva a személyiség sérülékenységét, törékenységét.


Kiállítás a Sportarénában

<!--[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Még egy tavalyi hírről szeretnék itt beszámolni. Bár maga az esemény már jócskán eltelt, most mégis firkantok ide egy kis (!) késéssel néhány sort.

Tavaly novemberben a Nemadomfel Együttes, a Quimbi, a Kiscsillag és a Csík Zenakar adott jótékonysági koncertet a Papp László Sportarénában. Ide voltunk mi is hivatalosak egy kiállítás erejéig. A 2010 évben a „Katarzis” volt nálunk a fő téma. A tavalyi év ehhez kapcsolódó alkotónapjait számba vevő és dokumentáló fotókiállítást szerveztünk a Sportaréna egyik karéjában. Számításaink szerint kb. 1500- 2000 ember láthatta fotóinkat. A Jobb velünk a világ év végi záróakkordjára egyébként 9000 ember volt kíváncsi. Természetesen a befolyó összeget (16 millió forintot) egy nagyon szép, sérült emberek javára épített lakóotthonra fordítják majd. Örülünk, hogy ott lehettünk!

Klikkide az alapítvány honlapjához!









2011. február 19., szombat

Év eleji csömöri kiállítás

Fejős László alkotótársam és barátom kiállítása Csömörön a Művelődési házban. A kiállítást a Magyar Kultúra napján Tasi István kultúrantropológus nyitotta meg. A fotókat Hortobágyi István fotográfus készítette.